Livshistoria spännade möten och händelser

Konsert vecka Palma Del Mallorca med Vingresor

 

 

 

Sommar o höst

2015

Konsertdatum

 

23/8

 

4/10

2015 RockKonsert Bänkåsviken

med "Larm"

 

Gospel Konsert i Skön skyrka

 

RockTurné med Larm

Örebro mm

Livshistoria

 

Här kan du läsa min livshisroria, spännade möten och händelser. Jag kommer att hela tiden uppdatera historien. Både fylla på saker från tider som gått och aktuella händelser som påverkat mitt liv.

Från blyg överviktig och mobbad 13-åring som aldrig tagit en ton, till en sjungande musical artist och evangelist i både radio, TV, kyrkor och konsertlokaler både i Sverige och utomlands.

 

 

Jag är 55år och är uppväxt i Sundsvall.

Min familj, hustrun Eva och 3 barn.

De första åren i skolan med mobbing och att inte duga, var en mycket tuff tid.

Jag kommer längre fram utveckla den delen av mitt liv. Jag kom igen, i alla fall är det mitt facit i livet så här långt.

 

Den musikaliska banan startade 1980 i Sundsvall.

 

1983 började jag turnérandet med eget material i Sverige och de nordiska länderna med framträdanden i såväl Globen som Oslo spectrum där tillsammans med Robert Schuller Tommy Barnett och

Dr david yonggi cho, se bilden.

 

 

Den stora glädjen att arbeta med duktiga musiker i p4 programmet "Lunchklubben med egen komponerad musik, mycket utvecklande och roligt.

 

Att i Stockholm Filadelfia få framföra en unik Einar Ekberg komposition inför hans dotter, en sång aldrig framförd efter Einars bortgång.

 

En av mina mycket märkliga händelser är att stå i direktsändning i NorskaTV, då plötsligt inte medhörningen fungerar. Alltså att jag hör musiken som jag skall sjunga till. Då öppmar teknikern dörren till studion och jag kan på avstånd höra den musik jag skall sjunga till.

Nervpåfrestande och spännande.

 

Eller att stå på Spanska trappan i Rom och Sjunga i den historiska första konserten där.

En upplevelse inte att förglömma.

 

På en av mina turnéer i Norge i en kyrka utanför Oslo. Jag presenteade den sång jag skulle sjunga. "You raise me up". Jag talade pedagogiskt att det var en Norsk kompositör som skrivit den. Kände mig mycket begåvad att jag hade den informationen att berätta för Osloborna.

Det kändes så ända tills en av församlingens medlemmar ställde sig upp och utbrast "Ja han bor här bakom kyrkan". Så mycket ny information var det för dem.

 

Att sedan få stå i Robert shullers glaskyrka och sjunga inför ca 50 millioner tittare blir något som för alltid finns kvar.

 

En spännnade resa att sjunga i Pskov i forna Ryssland. Efter konserterna hem drabbades jag av 40 gradig feber. Lyckades då på St Petersburgs flygplats fixa in mig på VIP delen . Där mötte jag affärsmannen som varit tvungen att fly från sitt företag då maffian tog över verksamheten , vilken tuff verklighet.

 

Turnéer kan verkligen vara krångliga.

Jag var på en av de otaliga konsertresorna i Norge. Flyget från Midlanda gick planenligt .

även det från Göteborg trots vissa väderbekymmer.

Väl landat i Oslo går snö orkanen igång.

Jag checkar då in på hotell där i väntan på besked på transport till vestlandet.

Det blir snart klart att inget flyg går dit så jag ställer mig standby för flyg tillbaka till Sverige.

Lättar mot Sverige landar trodde jag 20.00 i Sundsvall, men så blir inte fallet Vädret är så dåligt i Sundsvall att flyget måste gå till Umeå.

Resan går sedan vidare med buss till Sundsvall. Jag är hemma 01.00.

Fyra flygresor ett hotell en bussresa,

17 timmar restid äntligen hemma utan att sjunga en ton.

 

I Malmö jobbade jag med Victor Klimenko

denne färgstarke ryss som ger så mycket .

Vi hade båda sjungit i den packade kyrkan.

Då tänker mötesledaren avsluta men det tänker inte Victor. Han går fram och tar över mötet och drar igång lovsången på nytt med en ny inbjudan till frälsning . Både härligt fräscht och intensivt .

 

En av mina mer utmanande händelser var att stå inför den legendariske Jussi Björlings son Rolf Björling vid uttagningarna till Jussi Björlingsstipendiet, att stå inför denne legendar, rätt nervdallrande.

 

Inför en turné i Tyskland där jag reste tillsammans med Urban Widholm, fick jag telefon. Du måste ta bilen till Munchen jag tar flyget sa Urban.

Min första resa till Tyskland på autoban i 170 i mittenfilen. Märkväl att i ytterfieln är hastigheten ca 240 km/h.

Jag kom dock fram välbehållen med en erfarenhet rikare. Vi hade sedan härliga möten på både kyrkor och fotbollstadion mm

I mämnda fotbollstadion fick vi sjunga med en liten basförstärkare och en synt med inbyggd förstärkare, kanske lite underdimensionerat. Det är vid dessa tillfällen man får god yrkeserfarenhet och träning på att hatera nervösa ögonblick.

 

 

Ett de mer pinasamma ögonblicken var mötet i Pingstkyrkan i Skillingaryd.

Där vi spelade, jag och mitt band the real band.

Plötsligt blir allting helt tyst. Hela Ljudanläggningen hade brunnit. Så var det mötet slut och dyrt för församlingen.

 

Det är också lika roligt att vara med på Löttorps camping och sjunga och dela med mig av mina nya sånger . I år sjöng jag på ett av deras seminarier med Consuelo Del Pilar framför mig. På Kvällen var jag med att supporta hennes framträdande i tältet

 

I mitt musikliv har jag också arbetat med Helen Sjöholm och Roger Pontare. Roger var Ryssen i en uppsättning av Chess där både jag och Helen var solister i olika roller.

sedan hade Helen och Jag de båda huvudrollerna i musikalen "west side story"

 

Jag har under åren jobbat med körer från Umeå till Ystad. Med mina sånger kommit med ny energi, innehåll och inspiration. Jag har mött körledare och vi har haft otroligt fina möten tillsammans under några intensiva dagar då vi "trimmat" kören. Det har varit och är otroligt inspirerande.

 

Åtta musikproduktioner varav två i eget namn.

Resor runt med med sång och musik i Sverige och Norge.

 

De senaste 5-6 åren har också arbetet med Vingresor i Alcudia Mallorca varit årligen återkommande.

Att få arbeta med en researrangör av Vings kaliber innebär otroligt ordnade konserter och arrangemang.

 

Ett 30 tal TV produktioner, där jag varit körsångare eller solist är också en del av min musikaliska erfarenhet.

Driver idag en egen musikskola med sång och instrumentutbildning i Sundsvall.

 

Jag har bl a arbeta med Tv personligheten Kjell Lönna i många år i både TV produktioner och turnéer. Kjell gav mig förtroendet att under många år var en av körens solister. Genom alla TV program så blev jag kallad till kykor både i Sverige och utomlands.

Jag är också en van projektledare genom att ha varit ansvarig för events i Sverige och Norge. Har också tidigare i många år rest med Författaren och evangeslisten Tommy Dahlman.

Att under besöket i USA få bo i Hollywood hos Tv legenden Gregg Morris, huvudrollinehavare av den tidens "Mission Impossible" var både lärande och utmanande.

 

Gregg Visade på att strävan för det man tror på är viktigt om man skall nå ända fram i livet. Han förmedlade också det att man måste vara förberedd och att övning är viktigt för ett bra framträdande. Det är seriöst och respektfullt gentemot åhöraren.

 

När man skall leda andra eller vara i en ensamble är det viktigt att vara klar över vilken uppgift man har.

 

 

1983 tog jag det livsavgörande beslutet att säg ja till den kristna tron.

Jag tog helt enkelt emot Jesus Kristus i mitt hjärta. Detta förändrade mitt liv mycket positivt och det kristna livet lever jag idag och är oerhört tacksam att jag hittat fram till livets mening.

Som medlem i Hagakyrkan i Sundsvall känner jag mig hemma.

Sedan reser jag runt i alla samfund och sjunger och predikar.

 

Jag har under min bana som kompositör, sångare och musiker, utvecklat mitt sätt att sjunga och skriva musik.

Min längtan är att de människor jag möter skall glädjas av min musik, men också börja tänka på ett nytt sätt och ge Jesus en chans i sitt liv.

 

 

Dessa rader var en sammafattning av min livsresa. Jag kommer säkert att återkomma längre fram för att fördjupa mig i någon dela av mitt liv och dela det med dig, som kommer till min website.

Till min älskade hustru och mina barn

 

"Jag älskar er"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15/9